Bulvár

2012.03.29. 09:00

Új viaszszobor készül II. Erzsébet királynőről trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából

Új viaszszobrot készít II. Erzsébet királynőről a londoni Madame Tussauds múzeum az uralkodó trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából.

MTI/AP

Az intézmény májusban fogja lerántani a leplet a királynő új viaszmásáról. Ez lesz az uralkodó 23. szobra azóta, hogy 1928-ban - mindössze kétesztendősen - először feltűnt a londoni múzeumban.

A trónra lépésének immár hatvanadik évfordulóját ünneplő II. Erzsébet királynő legújabb viaszmását hivatalos jubileumi portréja alapján készítik el.

A Madame Tussauds szerdai közlése szerint bár az uralkodó nem ült személyesen modellt a szoborhoz, de "aktívan" együttműködik az alkotókkal, megadta a szükséges adatait, és jóváhagyta a munkálatokat.

II. Erzsébet jelenlegi viaszmása 2001 óta tagja a múzeum illusztris társaságának. A "megújult" uralkodót továbbra is férje, Fülöp edinburghi herceg társaságában láthatják majd a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!