Bulvár

2010.06.28. 10:04

Űrközpontban jártak az Iron Maiden tagjai

A NASA és Michael J. Massimino űrhajós meghívására a Houston-i űrközpontba látogattak az Iron Maiden négy tagja. A zenészek már korábban is élénk érdeklődést mutattak az Amerikai Egyesült Államok űrprogramja iránt, így örömmel tettek eleget a felkérésnek.

Gyuricza Ferenc

A találkozóról mindkét fél elégedetten számolt be. Michael J. Massimino szerint az űrközpont valamennyi munkatársa megtiszteltetésnek vette, hogy a zenekar tagjai elfogadták a meghívást.

- Kiderült, hogy rengeteg rajongónk van a NASA-ban, s örömmel találkoztunk velük, de főleg azzal az űrhajóssal, aki már sétált néhányszor a Holdon - mondta Bruce Dickinson énekes. - Lenyűgöző volt Michael J. Massimino élményeit hallgatni, főleg, hogy ő maga mesélte el azokat. Mindent megmutattak nekünk, még a Saturn-5 rakétát is láthattuk. Az irányító központ képernyőire, melyeken eredetileg a rakéta felszállását figyelik, a rajongóink képeket raktak fel rólunk. A legizgalmasabb az úgynevezett Apollo-szoba volt, ahonnan a Holdra szállást koordinálták. Összehasonlítva a műszerek egyszerűségét a mai modern technikával, ámulatba ejtő, hogy hogyan sikerült a landolás. Hátborzongató volt a szimulátorban átélni a felszállást, a repülést és a landolást. Kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy ilyen fantasztikus élményben lehetett részünk, és reméljük, hogy a NASA emberei is élvezték a találkozót.

 

Az Iron Maiden közben megkezdte a Final Frontier elnevezésű turnéját. Az első koncertekre Észak-Amerikában került sor, ahol lelkes tömegek fogadták a show-t. Dallas-ban, Houston-ban és San Antonio-ban több, mint 36 ezer rajongó előtt játszottak. A pazar színpadkép és a fénytechnika mellett a zenekar kabalája, Eddie is ámulatba ejtette a közönséget, a figura ezúttal rémisztő űrlényként lépett színpadra.

Amerikában a Final Frontier turné várhatóan az egyik legsikeresebb koncertsorozat lesz ezen a nyáron. A 25 állomáson összesen több, mint 350 ezer rajongóra számítanak. Amerikát és Kanadát követően Európa főbb fesztiváljain és stadionokban lesz látható a zenekar. Budapesten a Sziget Fesztivál egyik fő attrakciójaként lépnek színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!