Bulvár

2017.08.04. 18:25

Velünk csobbantak a vízbe: megtelt a mesteri termálfürdő

MESTERI - Ki kellett tenni a képzeletbeli "megtelt" táblát a Mesteri Termálfürdő bejáratára pénteken. Sok napilap-előfizető kihasználta a megyekártya nyújtotta kedvezményeket - csaknem ötszázan váltottak belépőjegyet féláron. A jó hangulat, vidámság és a víz gyógyító-hűsítő hullámai mindenki testének és lelkének jót tettek, feltöltődve távoztak a vendégek.

Vadas Krisztina

Délelőtt dugig telt a fürdő előtti parkoló: sokan spontán, de annál is többen a megyekártyás, féláras kedvezmény miatt látogattak el a forró nyári napon a mesteri fürdőbe. Már az jókedvre adott okot, hogy spóroltak a vendégek a belépő árán, így a hangulat bent is kellemes volt. A mesteri fürdő eddig is népszerű volt a vasi strandkedvelők között. Gyönyörű, fák és virágok díszítette parkosított környezetben várja a vendégeket. Természetesen a víz is meghatározó tényező egy fürdő létrejöttekor: a medencékben hullámzó termálvíz számos betegségre nyújt enyhülést. Emellett a családias hangulat az, amiért sokan a mesteri fürdőt választják: nincsen túl nagy tömeg, így kellemesen lehet pihenni és relaxálni.

Fotó: Nagy Jácint

Tele voltak a medencék fürdőzőkkel, de mindenki jól megfért egymás mellett – a vendégek kellemes beszélgetésbe elegyedtek

Sokan így tettek a fák árnyékában, mások a medencék fölött húzódó napernyők, vitorlák alá bújtak a tűző nap elől - a nyugalom és a jókedv harmonikusan egészítette ki egymást.

Némethné Fehér Erzsébet (balról) és Fodor Péterné (jobbról) Benno Péter Ludwiggal játszott a medencében Fotó: Nagy Jácint

Öt medence közül választhatnak Mesteriben a fürdőzők. Szabadtéren strandmedence, egy ülőmedence és egy gyermekpancsoló áll rendelkezésre, a barlangfürdőben pedig egy fedett és egy félig fedett medencében pihenhetnek a vendégek. A gyógyvíz leginkább az idősebbeknek ajánlott, ugyanis számos betegségre jótékony hatással van. Több mint harmincéves tapasztalat alapján a víz nagyon kedvezően hat a mozgásszervi, reumás panaszokra. Továbbá a magas szénsavtartalom révén a vérkeringési zavarokat is enyhítheti.

A nagy fák nem csak a parton, a medencék fölött is adtak árnyékot

Ki is használták ezt a fürdőzők, szinte egy talpalatnyi hely sem maradt a medencékben. De ahogy mondani szokás: sok jó ember kis helyen is elfér. Ez tökéletesen bebizonyosodott Mesteriben. Vidáman beszélgettek egymással az emberek. Szó esett unokákról, nyaralásról, az élet ügyes-bajos dolgairól. Fodor Péterné, Némethné Fehér Erzsébet és Benno Péter Ludwig például még egy hatalmas, felfújható cápát is hozott magával, hogy izgalmasabbá tegyék a mókát. Erzsébet elmondta: a családias légkör számára ideális a pihenéshez.

Fotó: Nagy Jácint

A gyermekek persze inkább a pancsolóban találták meg a helyüket. A csúszda sosem volt szabad, mindig akadt, aki épp nagyot csobbant a vízbe. De a vízipisztolycsatába is sokan beszálltak. A pancsoló nemcsak a gyermek számára barátkozóhely, a szülők-nagyszülők is szóba elegyednek egymással, míg a lurkók játszanak. Fodor Zoltán és Viczmándi Dominik családtagjai is így tettek, míg a kicsik vidáman játszottak a vízben. Utóbbi család sokat jár Mesteribe fürdeni, ám nagyon örültek az előfizetői kedvezménynek - így olcsóbban élvezhették a strandolást.

Fotó: Nagy Jácint

A Vas Népe standjánál is nagy volt a nyüzsgés. Munkatársaink kérdőívekkel tudakolóztak a fürdővendégek olvasási szokásairól. Nem volt elég a reggel magukkal vitt mennyiség, később újabbakat kellett fénymásolni, olyan népszerű volt. Nem csoda: a kitöltők ajándékokkal gazdagodtak, de sorsoláson is részt vesznek. Hasznos nyári ajándékokat nyerhetnek a válaszadók: kerti grill, medence és egyéb háztartási eszközök szerepeltek a nyeremények között. Voltak, akik rögtön barátságot is kötöttek. Nagy Károly és Csóka József ismeretlenekként ültek le egymás mellé az asztalhoz, de mire a kérdőívvel végeztek, már ismerősként köszöntek el egymástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!