Bulvár

2012.04.27. 16:52

Vilmos herceg és Kate Middleton házassága szerethetőbbé tette a monarchiát

A britek fele szerint Vilmos herceg és Kate Middleton házassága szerethetőbbé tette a monarchiát - derült ki egy pénteken, két nappal a fényes pompával megrendezett királyi menyegző egyéves évfordulója előtt közzétett felmérésből.

MTI/Reuters

Az Opinium Research több mint 2000 brit megkérdezésével végzett körkérdéséből az is kiderült, hogy a válaszadók egytizede megfeledkezik saját évfordulóiról, de öt közül hárman úgy vélték, hogy a királyi esküvő erősítette a nemzeti érzést.

A felmérés szerint csaknem kétszer annyi férfi (14 százalék) mint nő (8 százalék) ismerte be, hogy elfelejti a családi évfordulókat, s hogy a britek általában azt várják, hogy a pár - Cambridge hercege és hercegnője - 2013 elején fogja bejelenteni első gyermekük érkezését.

"Will és Kate nemzeti kincs, ezért nincs semmi meglepő abban, hogy a britek a szívükbe fogadták őket, és az esküvőjük erősítette a nemzeti érzést" - állapította meg James Endersby, a közvélemény-kutató cég vezérigazgatója.

Kate Middleton tekintélye és elismertsége az elmúlt egy évben magasba ívelt: a britek 59 százaléka szerint követendő minta lett a brit nők számára, míg 55 százalék úgy véli, hogy világszerte a britek jelképévé vált.

"Minthogy úgy találtuk, hogy a férfiak hajlamosabbak elfelejteni az évfordulókat, reméljük, Vilmos hercegnek eszébe jut valamilyen különleges meglepetés" - mondta Endersby. "És ha a nemzetnek igaza van, a következő házassági évfordulóra már babát várhatunk" - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!