Cák

2017.07.02. 19:01

Családias ünnepük volt a cákiaknak

Második éve élesztették újjá a Cáki pincesoron a Péter-Pál búcsú hagyományait. Kézművesek, koncertek és előadások gondoskodtak a jó hangulatról.

Budai Dávid

- Azt szeretnénk, ha nálunk egy igazi, családias rendezvény maradna a búcsú, ahol az emberek találkoznak és beszélgetnek egymással. Elsősorban a falubelieket várjuk, szándékosan nem is hirdettük a rendezvényt, azonban a győri Határtalan dallamok igazi slágereket játszó együttese tegnap rögtönzött koncertet adott a falu csárdájában, így hamar híre ment, hogy ma is lesz koncertjük - meséli Paukovics Józsefné, a település polgármestere, miközben gitár- és harmonikakísérettel a háttérben szól az egyik legismertebb olasz sláger a: Che sara.

A Határtalan dallamok énekkara és zenekara
Fotó: Budai Dávid

A jó hangulatról vasárnap a Cáki pincesoron egy Lúdas Matyi-előadás, langallósütők, borászok és kézművesek is gondoskodtak. Köztük volt Vértes Ernő is, aki a Velemi Stúdió Népművészeti Egyesület tagjaként, a látogatók kedvéért mutatta meg, hogyan kell egyetlen fából kifaragni egy tányért, pedig mint kiderült szakmáját tekintve nem is fafaragó, hanem kovács. Így a faragás neki csak pihenés, mondta viccesen.

Címkék#Cák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!