Civil

2017.10.01. 17:42

Állandó információs pont létesül Cákon

Az önkormányzat az „Alpannon” pályázat kedvezményezettjeként a pincesoron és környezetében állandó turisztikai információs pont kiépítésének megvalósítását tűzte ki célul. A kivitelezés már meg is kezdődött.

Civil tudósító

Cák a Kőszeg-hegyalja egyik gyöngyszeme, országosan ismert kirándulóhely. A kistelepülés önkormányzata szeretné, ha a falu, a műemlék pincesor és a kemping turisztikai vonzereje tovább erősödne, még többen látogatnának el hozzájuk. E cél megvalósításához vezető út az infrastrukturális háttér fejlesztése, az idelátogatók hasznos információval történő ellátása, vonzó és tartalmas programok szervezése lehet. Ennek a törekvésnek része a jelen beruházás is.

A langyos, kora őszi délutánon erőgép markolja ki az elektromos földkábel számára a kábelárkot. Paukovics Józsefné, a település polgármester asszonya elmondja, hogy egy turisztikai információs pont megvalósítását támogató projekt önrészének munkálatai zajlanak éppen.

Paukovics Józsefné, Cák polgármestere

A műemlék pincék könnyen éghető anyaga nem teszi lehetővé a nyílt láng alkalmazását, ezért a sokszor estébe hajló közösségi programok biztonsága érdekében elektromos csatlakozó pontot építenek ki.

A megvásárolt épület, leendő turisztikai információs pont

Ezt megelőzően az önkormányzat közvetlen a műemlék pincék mellett vásárolt egy régi épületet. Ezt újítják fel és tervezik állandó turisztikai információs helyként üzemeltetni. Az önkormányzat már az önerős részben teljesítette a víz és csatornarendszer kiépítését.

munkálatok

A Cáki Műemlék Pincesornál történő beruházások nem akadályozzák az október 14-15-ére meghirdetett őszköszöntő programot. A rendezvény első napján többek között kézműves mesterek kosárfonást, nemezelést tanítanak az érdeklődőknek.

Schögl István tárlatvezető

A helyiek a gyakorlatban mutatják meg a közönségnek, miképp történik önerőből a pincék külső karbantartása. A rendezvény másnapján zenés programokkal, sült gesztenyével és helyi borokkal, termékekkel várják a szórakozni vágyó érdeklődőket.

György István Péter

Címkék#Cák#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!