Celldömölk

2015.09.24. 17:37

200 millió forint közlekedésre Celldömölkön

Celldömölk – Befejeződött Celldömölkön a közösségi közlekedés fejlesztése, amely csaknem 200 millió forintból valósult meg. Csütörtökön a helyi vasútállomáson projektzáró rendezvényt tartottak.

Cseszkó Tamás

A forrásból jutott Boba, Kemenesmihályfa, Nagysimonyi, Nemeskocs és Ostffyasszonyfa vasútállomásainak korszerűsítésére, és megújult a celldömölki állomás épülete is belülről. Új vizesblokkokat építettek, utastájékoztató rendszereket szereltek fel és korszerű jegypénztárakkal várják az utasokat. Az önkormányzat vállalta a Kossuth utca járdájának felújítását, de új parkolósáv és kerékpárút is épült, míg a Dózsa és a Rákóczi utcákban új parkolóhelyeket alakítottak ki. A vasútállomás mellett a 21. század követelményeinek megfelelő kerékpártárolókat építettek. Az ÉNYKK pedig a buszmegállók korszerűsítését vállalta.

Fehér László, Celldömölk polgármestere a közösségi közlekedés fontosságáról beszélt. Celldömölk a térség oktatási, egészségügyi központja – ráadásul itt vannak a legnagyobb munkaadók is – éppen ezért ezrek érkeznek a környező településekről – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte azt is, a jövőben az a cél, hogy további parkolóhelyek épüljenek, és fejleszteni szeretnék a kerékpárút-hálózatot is.

Andó János, a MÁV Zrt. hálózatfejlesztési vezetője elmondta, a vasúttársaság szívesen állt a kezdeményezés mellé, hiszen konzorciumi együttműködésben nagyon sok eredményt lehet elérni.

– A jövőben az a célunk, hogy továbbfejlesszük a szolgáltatási színvonalat. A 2014-2020-as fejlesztési ciklusban 1000 milliárd forint fog rendelkezésre állni vasútfejlesztésre – mondta a vezető, hozzátéve, hogy a celldömölki állomás felújításához hasonló projektek várhatók a térségben is.

Rózsa Tamás, az ÉNYKK forgalmi igazgatója elmondta, a társaság mindig törekszik arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon a közösségi közlekedés képviselőivel.

– Az elmúlt időszakban számos olyan esemény volt Vas megyében, amely azt bizonyítja, hogy a közlekedésfejlesztés évtizedét éljük – hangsúlyozta Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztosa, hozzátéve, hogy Észak–Vas megyében összesen 600 millió forint jut a közösségi közlekedés fejlesztésére, hiszen Celldömölk mellett Bük és Sárvár térsége is részesült támogatásban. – Mint vasutas gyermek – hiszen édesapám állomásfőnök volt – különösen örülök a most megvalósult beruházásnak – mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy ősszel a szüret idején különösen nagy öröm látni az elvégzett munka gyümölcsét.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is méltatta a beruházást, mint mondta, húsz évvel ezelőtt is sokat járt a celldömölki vasútállomáson, az akkori állapotok meglehetősen rosszak voltak, most alig lehet ráismerni a felújított épületre.

– Büszkék lehetünk arra, hogy a városban és a vonzáskörzetében élők még magasabb színvonalon vehetik igénybe a közösségi közlekedés szolgáltatásait – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!