Celldömölk

2013.11.23. 17:44

Műfüves pálya készült Celldömölkön

Celldömölk - Újabb műfüves pályával gyarapodott Celldömölk. A mintegy 135 millió forintos, a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő melletti területen kialakított létesítményt szombaton adták át.

Simon Erzsébet

Celldömölk önkormányzata az országos labdarúgópálya-építési program második ütemében építette meg a város legújabb, 110x72 méter nagyságú műfüves labdarúgópályáját.

A szombati ünnepélyes átadáson Fehér László polgármester hangsúlyozta: büszkék arra, hogy Vas megyében először Celldömölkön létesült műfüves labdarúgópálya, mégpedig 2005 nyarán a Bozsik-program keretében. Azóta két hasonló létesítmény is készült. A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő mellett most átadott pálya kialakításában az önkormányzat, valamint a fürdőnél jelenleg zajló szálláshely- és fürdőfejlesztést generáló JUFA ausztriai szállodalánc vezetésével egy vállalkozói csoport vett részt. A sportpályát az önkormányzat tartja fenn és üzemelteti, s ez a pálya is szolgálja a városi sportéletet. Ezen kívül edzőtáborozásokra is kiváló lehetőséget nyújt a mellette épülő szállodára, valamint a fürdő gyógyvizére alapozva. A létesítmény alkalmas lesz arra, hogy akár külföldi labdarúgócsapatok, akár hazai együttesek számára megfelelő edzéslehetőséget kínáljon a felkészülési időszakban.

Az avatón a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Dobány Lajos vasi igazgató mondott köszöntő szavakat, majd stílszerűen labdarúgó mérkőzések szórakoztatták a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!