Celldömölk

2014.03.31. 11:30

Határtalan: viszontlátogatás Csíkdánfalváról

Celldömölk - Határtalanul, Európában: tavaly celli diákok jártak Erdélyben, most a celliek fogadták az erdélyi vendégeket.

Ölbei Lívia

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola 10.A osztályának osztályfőnökeként Fódi Georgina Vivien tanárnő még a tavaly nyújtott be pályázatot a Bethlen Gábor Alapkezelőhöz a "Határtalanul! " címmel meghirdetett programban, mondja Fódi Georgina Vivien. (A pályázat időközben a Nemzeti Erőforrások Minisztérium felügyelete alá került.) A projektben nyolcvan diák és nyolc kísérőtanár vesz részt fele-fele arányban Celldömölkről, illetve Erdélyből.

A Határtalanul-projektben, éppen a gödörházi haranglábnál (Fotó: Berzsenyi Gimnázium)

A program megvalósítására mintegy 3 millió 200 ezer forintot nyert az iskola. A celliek őszi erdélyi túrája után márciusban érkeztek meg a csíkdánfalvi Petőfi Sándor Iskolaközpont képviselői Celldömölkre, ahol tartalmas napokat töltöttek el, immár jó ismerőseikkel. A várossal Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester kalauzolásával ismerkedett a csoport, a kegytemplomban, a kincstárban Kirner Antal Zoltán atya kalauzolta a vendégeket, akik aztán látogatást tettek Ostffyasszonyfán (Petőfi-szoba, Pannónia Ring, katonai temető; ezúttal Mihácsi Szabolcs polgármester vezetésével) és Sárváron is. Természetesen nem maradt ki a programból a Ság hegy, a Vulkán Park, a beszélgetés, a mozi, a táncház, sőt: Szombathely (Iseum), Kőszeg (Jurisics-vár), Magyarszombatfa (a gerencsérek földje), de Sümeg és a Balaton sem.

"Reméljük, a jövőben még lehetőségünk lesz a kialakult barátságok ápolására " - mondja Fódi Georgina Vivien, hozzátéve, hogy a pályázati támogatáson túl a celli önkormányzat, valamint helyi cégek is támogatásukkal járultak hozzá a projekthez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!