Celldömölk

2015.06.07. 11:41

Arany, érem, hal

Celldömölk - A téglagyári tó most már kellemes környezetben várja a kirándulókat, a horgászokat és a gyerekhorgászokat is.

Ölbei Lívia

A celldömölki önkormányzat az utóbbi években gondot fordított a celli városrész és Alsóság között, a Vulkán-fürdő közvetlen szomszédságában húzódó téglagyári tó környékének rendbe tételére, a tóba pedig rendszeresen halat telepítenek. A horgászatot se lehet elég korán elkezdeni. Ezúttal a celldömölki Lokomotív Horgászegyesület rendezett horgászversenyt gyerekeknek, 14 éves felső korhatárral. Mert az élet csak játék, de a horgászat komoly dolog , ahogy a horgászverseny mottója mondja. És komolyan is vették, szervezők és résztvevők egyaránt. Nevezni kellett, nevezési díj nem volt, de a horgászhelyeket annak rendje és módja szerint kisorsolták a fair play jegyében. Szabályszerűen zajlott a halfogás, aztán következett a mérlegelés, a kiértékelés és az eredményhirdetés, ez utóbbi polgármesteri közreműködéssel.

„A horgászat komoly dolog.” Tükröződések a téglagyári tónál a Lokomotív gyerekversenyén
Fotó: Gyuricza Imre

Bár végül érmeket is osztottak, minden ifjú versenyző ajándékkal és sikerélménnyel távozott. A legnagyobb, három kiló hetven dekás halat Kroyzer Nataliel fogta a Lokomotív Horgászegyesület versenyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!