Celldömölk

2015.06.18. 09:00

Az országos hírnév küszöbén: Hétezer jelöltből jutottak a tehetségkutató második körébe a celli Ultraviolák

Celldömölk – Nagy Márta felnőtt bábosai az országos hírnév küszöbén: az Ultraviolák csoport óriásbábokkal előadott hastánc-produkciója bejutott a második fordulóba a RTL Klub tehetségkutatójának válogatásán.

Ölbei Lívia

Hétezer jelöltből kevesebb mint száz fellépő mondhatja el magáról ugyanezt.

Fotók: Ónodi István

Az Ultraviolák látványos hastánc-produkciójára egy nyilvános szereplés alkalmával figyeltek föl a televízió munkatársai, és úgy tűnik, nincs megállás: Böcskei Veronika és Böcskei Katalin, valamint Kovács Gyöngyi és Könczöl Gergő menetelnek, pontosabban „hastáncolnak” tovább.

Nagy Márta több évtizede foglalkozik bábozással, gyerekcsoportja rendre szép eredményeket ér el fesztiválokon. Az a tény pedig, hogy néhány felnőttet is sikerült megnyernie a bábművészetnek, külön figyelemreméltó teljesítmény, mondhatni unikum a maga nemében. A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár csoportjaként működő Ultraviolákat is – akárcsak a Tücsköket, a gyerekcsoportot – a műfaji és a technikai sokszínűség jellemzi. A felnőttek nemcsak gyerekeknek, hanem kortársaiknak is játszanak, a hastánc-produkció például kifejezetten a „nagyok" elcsábítására készült. Óriásbábos technikával van az Ultraviolák-csoportnak más, látványos mini-show-ja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!