Celldömölk

2015.07.21. 09:33

Hitelből újítja fel a gimnázium épületének tetejét a celli önkormányzat

Celldömölk - A város képviselő-testülete 2015-ben vállalta, hogy mindenképpen felújítja a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola épületének alaposan elhasználódott tetőszerkezetét. A tető-felújítást a Városgondnokság koordinálja.

Ölbei Lívia

Az előterjesztés szerint előzetes költségbecslések és árajánlatok alapján körülbelül bruttó 40-45 millió forintba kerül a tetőfelújítás, amit szeptemberben be kell fejezni. A mindenképpen szükséges munka elvégzéséhez hitelt készül fölvenni az önkormányzat, ehhez – minthogy tízmilliónál nagyobb összegről van szó - kormányzati engedélyt kell kapnia.

A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött arról, hogy „kifejezi szándékát 40 millió forint összegű (forint alapú) fejlesztési hitel felvételére, 10 év futamidőre. Amennyiben magasabb lesz a felújítás költsége, az útfelújítási keretből átcsoportosítást engedélyez a képviselő-testület maximum 15 millió forint erejéig”. A képviselő-testület egyúttal felkérte a beszerzési bizottságot a beszerzési eljárás lefolytatására, valamint a jegyzőt és a pénzügyi irodavezetőt a kormányzati engedélyeztetési eljárás lefolytatására. Fehér László polgármester hangsúlyozza: a város számára fontos, hogy színvonalas alap- és középfokú oktatása legyen, és az önkormányzat mindent meg is tesz ennek érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!