Celldömölk

2015.08.04. 14:01

Amikor minden összejön - Angol trubadúrok miniturnéja

Celldömölk - A Troubadour Reunion együttes kivételesen jól érezte magát vasi miniturnéján; a celli művelődési központban is, ahol barátságos egyesületi fogadtatásban részesült, és népes volt a közönség is.

Ölbei Lívia

A Troubadour Reunion együttes főleg a 70-es évek énekes-költőitől válogat akusztikus koncertjein, így tett vasi miniturnéján, Sárváron, Rábatöttösön (a Cicelle-napokon) és Celldömölkön is. A művelődési központban Carly Simon, Carole King, Joni Mitchell, Janis Ian, Cat Stevens, James Taylor és Neil Young dalai hangzottak el, Ian Entwistle, Sue DeSouza, Ally Todd, Keith Jones és Irene Entwistle előadásában, két gitárral, négyes vokállal.

A celli KMKK-ban Fehér László polgármester a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnöki pozíciójában köszöntötte az együttest. Járt a köszönet Markó Péternek, a sárvári művelődési központ munkatársának is, hiszen az ő több évtizedes kulturális szervezői kapcsolatai révén jött el az angol együttes Vas megyébe. A kapcsolatok forrása a nagy múltú sárvári folklórfesztivál, ahol mindig megjelennek angol vendégek is, óhatatlanul barátságok köttetnek. A szálak most egy angol kisvárosba, a Londontól északra fekvő, hangulatában Kőszeghez hasonlító Stony Stradfordba vezetnek, ahol sok képzőművész, zenész, szabadon lebegő értelmiségi él, és ahol évről évre nagy kulturális fesztivált rendeznek. Ebben a klímában nevelkedett a Troubadour Reunion és hozta el Vasba viruló virágait. Markó Péter szerint ritkán élheti át egy kulturális szervező, hogy minden tökéletesen sikerül: Ez a hétvége a Troubadour Reunionnal ilyen volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!