Celldömölk

2015.09.28. 09:10

Kezdődik az Erdők Hete Vas megyében

Celldömölk, Szentgotthárd – Már 19. alkalommal szervezi meg az erdőket ünneplő programsort az Országos Erdészeti Egyesület. Szeptember 28-ától október 4-éig több mint 150 programot kínálnak az erdőkben.

Bakos Ágnes

Az idén az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítják előtérbe az Erdők Hete szervezői. A sorozatban kettő Vas megyei program szerepel – tájékoztat a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Október 2-án adják át a Celldömölk-Izsákfai Parkerdőt. A területet az 1970-es évek elején létesítették, berendezései az elmúlt évtizedek során nagyrészt elhasználódtak, megsemmisültek, ezért fogott a felújításába a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Új védőházat, erdei bútorgarnitúrákat, tűzrakó helyeket, erdei játékokat helyeztek ki és létrehozták Az Erdő Tanösvényt, elsősorban gyermekek számára. A parkerdő területét új turista jelek festésével bekapcsolták a turistautak hálózatába.

Avat a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vas megye déli részén is: a Szentgotthárd-Máriaújfalui Parkerdőben a Hársas-tavi kirándulóhely átadása része az Erdők Hetének, október 2-án.

Az 1980-as évek elején a Hársas-patakon létesített víztározó az elmúlt évtizedek során elsősorban közjóléti céllal működött – vagyis mint kirándulóhelyet a szentgotthárdi önkormányzat gondozta, most pedig bekapcsolódott a Szombathelyi Erdészeti Zrt. védőházzal, tűzrakó hellyel, erdei bútorokkal, tájékoztató táblával.

Az Erdők Hete hivatalos és ünnepélyes országos megnyitót hétfőn tartják a Zala megyei Csömödéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!