Celldömölk

2015.11.27. 17:49

Celli adventi hétvégék

Celldömölk - Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében Celldömölk Város Önkormányzata támogatásával az idén is felgyúlnak a város adventi koszorújának gyertyái a Szentháromság téren. Az első november 28-án (szombat) 16 órakor, ünnepi műsorral.

Az ünnepi műsorokban fellépnek a helyi óvodások, általános és középiskolás diákok, a KMKK művészeti csoportjai, az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, a Soltis Lajos Színház tagjai, a Kemenesalja Néptánccsoport, a Liszt Ferenc Vegyeskar, a Tücsök Bábcsoport, az Energy Dance Sporttánc Egyesület táncosai, és a Potyautasok zenekar. Minden alkalommal a történelmi egyházak képviselői ünnepi gondolataikkal és igehirdetéssel teszik teljessé az adventi várakozást. A város vezetői köszöntőt és jókívánságokat mondanak. Az Együtt CVE tagjai forralt borral, teával, pogácsával és süteménnyel kínálják a vendégeket.

Az első gyertya lángja november 28-án 16 órakor lobban fel a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai és az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai műsora kíséretében. December 5-én Mikulás napját is köszönti a második gyertyagyújtás. Fellépnek majd az Energy Dance táncosai és a Városi Óvoda KOptik úti tagóvoda óvodásai. Móni és Szabi zenéje közben megérkezik a Mikulás. Az ezt követő Mikulás partin a Potyautasok zenekar szórakoztatja a közönséget. December 12-én a harmadik gyertya fényénél a Celldömölki Városi Általános Iskola diákjai szerepelnek. A Liszt Ferenc Vegyeskar, a Kemenesalja Néptánccsoport táncosai, a Soltis Lajos Színház, a Tücsök Bábcsoport, a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolájának tanulói valamint Radányi Károly december 19-én, a negyedik gyertya meggyújtásakor kívánnak áldott ünnepeket.

December 13-án, vasárnap 19.00 órakor kezdődik az Együtt Celldömölk Városért Egyesület által szervezett, immár hagyományossá vált karácsonyi jótékonysági hangverseny, melyen idén a Hot Jazz Band zenekar szerepel. A jótékonysági hangverseny bevételét idén is a celldömölki Mentőállomás számára ajánlja fel az egyesület, ezáltal is növelve a lehetőségét annak, hogy a város minél előbb sürgősségi mentőautóhoz jusson. Ezt a célt támogatja a rendezvényeken az adományok gyűjtése is. Kérik ezért a lakosságot, cégeket és civileket egyaránt, hogy minél többen vegyenek részt az adventi gyertyagyújtásokon és a jótékonysági koncerten. A zene által lélekben is közelebb jutnak a karácsony bensőséges hangulatához, egyúttal egy nagyon fontos ügyet szolgálnak vele: a sürgősségi mentő ugyanis régi hiányt hivatott pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!