Celldömölk

2016.12.10. 08:20

Idősek karácsonya Alsóságon

Celldömölk - Évtizedes hagyomány minden év decemberében, hogy az önkormányzat, valamint az alsósági részönkormányzat műsoros esttel, a történelmi egyházak részvételével, vacsorával köszönti a városrész szép korú polgárait.

Gyuricza Imre

Ezúttal is minden a megszokott módon történt, az alsósági tagiskola diákjai énekkel, szavalattal, vidám műsorral köszöntötték a nagy számban megjelent idős polgárokat. A közönség teljesen megtöltötte az alsósági iskola étkezdéjét. Kovácsné Söptei Valéria köszöntötte a megjelenteket.

Fehér László polgármester köszöntő beszédében kiemelte az advent időszakának jelentőségét, az ünnepre való készülődés szívmelengető hangulatát. A sötéten átvilágító fények, az énekszó, az ima, a közösség összejövetelei minden történés, az ünnepet, a karácsony érkezését szolgálják.

Dr. Kovács Zoltán részönkormányzat vezető köszöntötte a megjelenteket és kívánt szép estét, szeretetben, megértésben eltöltött ünnepet a résztvevőknek.

Fotók: a szerző

Majd a történelmi egyházak képviselői mondtak ünnepi áldást a közös vacsora előtt. Horváth Béla tárogatón előadott zenés műsorával folytatódott az est, aztán a vacsora alatt és utána, Radányi Károly tánczenével szórakoztatta a megjelenteket. Hétfőn Izsákfán köszöntik hasonló módon a szép korú polgárokat a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!