Celldömölk

2017.02.14. 20:25

A Vulkán-fürdő Celldömölké

Várhatóan márciusban megérkezik az egymilliomodik vendég a Vulkán-fürdőbe, amely látogatószám tekintetében eddigi legeredményesebb évét zárta. Januártól a fürdő ismét kizárólag önkormányzati fenntartásban működik. Fehér László polgármester bízik abban, hogy tovább lehet növelni az érdeklődést, különös tekintettel a celli vendégekre.

Ölbei Lívia

Januártól ismét (a kezdetekhez hasonlóan) önállóan működteti az önkormányzat a Vulkán Gyógy- és Élmény-fürdőt, amelyet az utóbbi években a JUFA Ungarn Kft.-vel konzorciumban tartott fönn a város. Fehér László polgármester azt mondja, hogy "anyagilag az új helyzet jobban megterheli az önkormányzatot", ezzel együtt a remények szerint "a lehetőségek célszerű kihasználásával és bővítésével sikerül még több celldömölki és távolabbról érkező vendéget vonzania a wellness és gyógyászati szolgáltatásokban bővelkedő fürdőbe". A Vulkán-fürdőnek erős versenyben és a jelentős vasi fürdőkínálatban kell megtalálnia a saját arculatát: az önkormányzat - összhangban a "JUFA-ars poeticával" - a Ság hegy, a környék különleges szépségére, a nyugalomra és a családiasságra apellál.

A polgármester Kiss Lillával, a fürdő új ügyvezetőjével, Beni Judit marketingvezetővel és Tama Istvánnal, a 2014 tavaszán megnyílt JUFA-szálloda és kemping - szintén új - ügyvezetőjével mutatta be az újonnan kialakított egységeket. A gyerekvilág mellett játszószobát és baba-mama szobát alakítottak ki, már működik a sóbarlang is, a szoláriumstúdiót most tervezik. A strandszezonra pedig - elsősorban a kisgyermekes családok érdekében - megoldják az árnyékolás régi problémáját; a kinti élménymedencében is melegebb víz várja majd a fürdőzőket.

Az egymilliomodik látogató fogadására készülnek

Mindeközben az önkormányzati képviselő-testület elfogadta a február 15-től érvényes csökkentett jegyárakat, amelyek jelentős kedvezményeket tartalmaznak a celldömölkiek számára, de kínál bérleteket a fürdő cégeknek is. Kiss Lilla ügyvezető egyúttal jelezte a képviselőknek, hogy praktikusnak tartaná a téli és a nyári üzemmód bevezetését. Ezek szerint októbertől április végéig volna érvényes a téli nyitvatartási rend. A fürdőnek az év elején 11 millió forint veszteségpótlásra volt szüksége, a költségvetés számol ezzel az összeggel, valamint a fürdő működtetésével járó további kiadásokkal is.

Tavaly egyébként 102 ezer látogató járt a Vulkán-fürdőben, a létesítmény 2005-ös megnyitása óta az elmúlt év volt a legsikeresebb a látogatottság tekintetében. Közben ráadásul adódtak olyan időszakok, amikor a fejlesztések miatt nem teljes üzemmódban működött a fürdő. Az idén azonban már az egymilliomodik látogató is megérkezik. A fürdő és a város vezetősége készen áll: várhatóan március közepén köszönthetik a szerencsés "jubileumi vendéget".

A pihenés és kikapcsolódás mellett fontos szempont, hogy Celldömölk a Cell-4-es kútból gyógyvizet nyerő fürdő révén gyógyhellyé nyilváníttatott, úgyhogy a gyógyvízen alapuló szolgáltatások is sokat nyomnak a latban a fürdő életében. Hetente egyszer reumatológus szakorvosok rendelnek, az általuk javasolt kezeléseket támogatja az OEP. Évente kétszer lehet igénybe venni ezen az alapon gyógykúrákat. Rendkívül népszerű ezek között a hévízi iszapra alapuló iszappakolás, a víz alatti torna és a tangentor, vagyis a víz alatti sugármasszázs. A masszázs persze része a szépítő, lazító - vagyis tulajdonképpen szintén gyógyító - wellnessnek is. És ha wellness, akkor szauna, sőt: a celli fürdőben egy egész szaunavilág.

Beni Judit arra hívja föl a figyelmet, hogy szívesen jönnek a Vulkán-fürdőbe diákok, és nem csak helybeliek. Veszprém megyei iskolák például rendszeresen szerveznek ide úszásoktatást, de egyre több óvodai csoport is jelentkezik.

Tama István szálloda-igazgató szerint a JUFA és az önkormányzat együttműködése továbbra is elengedhetetlen, amikor a Vulkán-fürdő jövőjéről van szó. Az osztrák szállodatulajdonos "20 szobás fejlesztést célzott meg", a fürdő látogatottsága ezáltal is tovább növekedhet.

Játszószobát alakítottak ki. Nagy Szonja és Nagy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!