Celldömölk

2017.02.14. 20:25

Betonbiztos széket szeretne?

Úgy kezdődött, hogy Klaffl Gábor, a celldömölki születésű építész-hallgató beleszeretett a betonba. A KMKK-kiállításra legújabb betonszékét hozta el.

Ölbei Lívia

Nem véletlen, hogy a betonról másképp című kiállítás meghívóján az a különleges betonkocka szerepel, amely minden bizonnyal a Ság hegy lábánál álló Kemenes Vulkánpark főépületének egyik kicsinyített eleme. Tervezője-készítője Klaffl Gábor, a Szent István Egyetem építészhallgatója, aki iskolai feladatként készítette el szülővárosa, Celldömölk nevezetes - világviszonylatban is egyedülálló - épületének makettjét. A makettből egyébként az önkormányzat is kapott egyet ajándékba. A Vulkánház funkcióját és anyagát, valamint formai megoldásait tekintve ugyancsak kuriózumnak számít: a vulkán működését imitáló óriási acél- és betonkockára az építész szakma is fölfigyelt.

Nemoda Ferenc, Klaffl Gábor, Pálné Horváth Mária KMKK-igazgató és Leczovics Péter a megnyitón

A makettajándékozás után Klaffl Gábor most arra kapott lehetőséget, hogy kicsit közelebbről megismertesse a közönséget ezzel a mindennapi, mondhatni közönséges anyaggal - a betonnal -, amelynek fölhasználási lehetőségei szinte korlátlanok. (A Szombathelyi Képtár fiatal formatervezők munkáit fölsorakoztató tárlatán is megjelenik a beton: esztétikus lakberendezési kiegészítők képében.) Klaffl Gábor betonszéket hozott Celldömölkre, ahol most bemutatkozik a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara. A megnyitón Klaffl Gábor mellett itt volt Nemoda Ferenc egyetemi főtanácsos és Leczovics Péter mérnök-tanár (az Ycon Stúdió képviseletében). Az érdeklődőknek február 23-án ismét lehetőségük lesz arra, hogy a kiállítás terében szót váltsanak a beton szerelmeseivel - köztük Klaffl Gáborral - a beton természetéről.

Betonszék, Klaffl Gábortól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!