Celldömölk

2017.06.20. 17:55

Napi nyolcvan kilométer - Pihenőt tartottak a biciklisek Közép-Európa zarándokútján

Európa egyedülálló eseménye zajlik a Mária-úton: ultramaraton-futók és kerékpárosok teljesítik a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométert.

Gyuricza Imre

A kerékpáros zarándokok átlagosan napi nyolcvan kilométer megtételével ismerhetik meg három ország csodálatos tájai mellett a sportzarándoklat adta fizikai és lelki élményt. A rendezvényhez két kiemelt magyarországi szakaszon, a Zirc-Budapest és az Eger-Abaújszántó vonalakon lehet csatlakozni azoknak, akik szeretnék kipróbálni a kerékpáros zarándoklatot mint új sportműfajt.

A táv neheze a celli pihenő után jött: a Bakony
Fotó: Gyuricza Imre

Hétfőn álltak meg a kerékpáros vándorok rövid időre Celldömölkön, Fehér László polgármester fogadta őket a városházán. Hallhattak a város történetéről, közben gyümölccsel, üdítőkkel frissíthették fel magukat, jól jött nekik a rövid pihenő. Celldömölk-könyvet és Ság hegyi bort kaptak útravalóként a polgármestertől, majd folytatták összesen 130 kilométeres napi útjuk nehezebb részét a Bakony irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!