Celldömölk

2016.04.26. 18:49

50 éves a Liszt Ferenc Vegyeskar

Celldömölk - Műsorral ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját a Liszt Ferenc Vegyeskar, élén Süle Ferenc karnaggyal.

A KMKK színpadán Fehér László polgármester, Söptei Józsefné alpolgármester és Farkas Gábor jegyző mellett Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a jubiláló kórust, amely 1966-ban alakult meg Celldömölki Kisipari Szövetkezetek Kórusa néven. Három évvel később 30 pedagógussal bővült a formáció, Süle Ferenc karnagy ekkor választott új nevet a kórusnak: így született meg a Liszt Ferenc Vegyeskar.

Süle Ferenc az első perctől a celli vegyeskar élén. Fotó: Gyuricza Imre

A folytonosságot Süle Ferenc karnagy képviseli: az első perctől kezdve ő dirigálja a kórust, amely az elmúlt években számos kül- és belföldi felkérésnek tett eleget, rengeteg elismerést és díjat gyűjtött be. A vegyeskar föllépett Spanyol- és Görögországban, Németországban, Belgiumban, Ausztriában és Olaszországban, valamint sok hazai kórustalálkozón vitte messzire a város és a kórus jó hírét. A Liszt Ferenc Vegyeskar produkcióit hanglemezek is őrzik.

A celli ünnepi rendezvényeken rendszeresen koncertező kórus alapította meg a Bárdos Lajos Fesztivált, amely a városi programok között is előkelő helyet foglal el minden évben. A fesztivál legszebb pillanataiban az összes kórus együtt énekel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!