Celldömölk

2014.02.04. 14:50

A bűvös csengettyűk

Az Ádám Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézményre nemcsak eredményei, hanem fellépéseket rendszeresen vállaló tanárai miatt is föl kell figyelni. Bár a kettő nyilván összefügg.

Ölbei Lívia

A múlt év végén a celli Soltis színház fölújítását támogató gálán szereztek jó perceket az Ádám Jenő zeneiskola tanárai a közönségnek, és természetesen fellépést vállaltak a város születésnapi estjén is a KMKK-ban. A közös zenélés öröme látszik rajtuk.

Azt már rég megjegyezték a zenekedvelők – és nem csak Cellben –, hogy a városhoz kötődő Mirage Salon Quartet milyen finom szalonzenéket játszik. A város születésnapján Bejcziné Németh Tünde (zongora), Pálkövi Ágnes (cselló), Stankowsky Nóra (hegedű) és Lipi Tamás (bőgő) felállásban lépett színpadra a formáció. De volt más meglepetés is.

Tanári csengettyűk. Jobbról a harmadik Bejczi Károly igazgató (Fotó: Horváth Csaba)

A csengettyűzenének igazán nagy hagyományai még nincsenek Magyarországon (bár azért lehet találni néhány csengettyű-zenekart), mindenesetre az Ádám Jenő zeneiskola tanárai most megmutatták, hogy a kicsi csengő-bongó hangszerekből milyen jól működő zenekart lehet összeállítani. Az esten Charpentier Te deum című kompozíciója mellett A varázsfuvola című Wolfgang Amadeus Mozart-operából „csengettyűztek el” egy közismert és közkedvelt részletet, „A bűvös csengettyűt”.

A hallgatóság nagy tapssal jutalmazta az istenek fülének minden bizonnyal ugyanolyan kedves muzsikát, ahogy Bejcziné Németh Tünde (zongora) és Gregorich Zsófia (cselló) Schubert-produkcióját, az Adagiót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!