Celldömölk

2014.03.12. 17:05

Semjén Zsolt: a közösen elért eredményeket meg kell védeni

Dr. Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, a Keresztény Demokrata Néppárt elnöke volt Ágh Péter vendége kedden Celldömölkön.

Tóth Csongor

A választási fórumon ezúttal is nagyon sokan vettek részt, nem volt üres hely az Apáczai Kiadó dísztermében. Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, Celldömölk folyamatosan számíthatott és számíthat az Orbán-kormányra. A politikus szavai szerint az elmúlt időszakban sok támogatást kapott a település, az Új Széchenyi Terv pályázati forrásai, és a kormány intézkedései egyaránt hozzájárultak a fejlődéshez. Emlékeztetett: tavaly év végén 50 millió forintot kapott az önkormányzat működésre, idén pedig befejeződik a város adósságának teljes átvállalása.

– Megszűnik a város teljes, 730 millió forintos adósságállománya – hangzott el. Ágh Péter arról is beszélt, hogy szintén állami támogatásnak köszönhetően 300 millió forintból újulhat meg a bencés kolostor és a Kemenesaljai Egyesített Kórház is kapott 80 millió forintot, adósságainak rendezésére, ráadásul egymilliárd forintból a kórház területén új, kétszintes járóbeteg ellátó központ épül. Ezek közös sikereink, öröm látni az eredményeket – összegezte a képviselő.

– Ágh Péter tapasztalt és tisztességes politikus, aki sokat lobbizik a térségért, nyolc éve országgyűlési képviselőként nélkülözhetetlen munkát végez a Parlamentben – mutatta be képviselőtársát dr. Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A politikus kijelentette: a jelenlegi kormány ma Európa leginkább kereszténydemokrata kormánya. Az alkotmányban megjelenik a keresztény értékrend – fogalmazott, majd hozzátette, a családok támogatása szintén nagy siker, ez a kereszténydemokratáknak mindig is szívügye volt. A család jelenti a nemzető jövőjét, ezért is fontos, hogy a jelenlegi kormány foganatosította, hogy az a pénz, amelyet a szülők gyermeknevelésre fordítanak, nem vehető el a családoktól.

Semjén Zsolt fontosnak tartja az egykulcsos adó bevezetését, szavai szerint az intézkedés alapozta meg a növekedést. Kitért arra is, hogy a családi adókedvezmények figyelembe veszik, hogy az emberek hány gyermeket vállalnak. A KDNP szerepéről szólva kijelentette, hogy többek között azt is ők javasolták, hogy akik alacsony jövedelmük miatt nem tudják teljes mértékben kihasználni a családi adókedvezményt, azt a társadalombiztosítási járulék terhére érvényesíthetik. Semjén Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a közvélemény kutatási adatok a Fidesz-KDNP szövetség győzelmét jósolják, nem szabad elkényelmesedni, minden szavazatra szükség van a választásokon, hogy ne érje meglepetés a polgári oldalt. Kiemelte: a közösen elért eredményeket meg kell védeni, hogy tovább folytatódhasson Magyarország fejlődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!