Celldömölk

2014.06.25. 18:25

A Grebenár fiúk

Celldömölk - Két kiváló sportoló, Grebenár Péter válogatott kosárlabdázó és öccse, a szintén válogatott kézilabdás Gábor együtt tért vissza gyerekkora színhelyére: egy beszélgetős délután erejéig.

Ölbei Lívia

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület beszélgetés-sorozatában gyakran bukkannak föl Celldömölkről elszármazott hírességek: legutóbb Grebenár Péter válogatott kosárlabdázóval és öccsével, a szintén válogatott Grebenár Gábor kézilabda-játékossal találkozhatott a közönség.

A kimagasló tehetségű élsportolókat a sorozat házigazdája, Fehér László polgármester kérdezte, részt vett a beszélgetésen a Grebenár fiúk egykori tanára, nevelőedzőjük, Süle Nándor is.

 

Az Eötvös Loránd Általános Iskolában (ma: városi iskola) eltöltött diákévek meghatározóak mindkét fiú számára, itt érték őket az első sikerek. Az NB I-ben háromszor felnőtt bajnokságot nyert és négyszeres kupagyőztes Péter a kosárlabda egyik legfontosabb ismérvének azt tartja, hogy látványos, pörgős játék, amit ésszel is kell játszani. A Spanyolországot, Európa egyik akkori legjobb ligáját is megjárt Gábor eddigi legnagyobb sikerei közé sorolja a junior világbajnoki 3. helyezést. Felnőtt pályáján a Dunaferrel elért Magyar Kupa-ezüstéremre emlékezik szívesen. És mi minden jöhet még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!