Celldömölk

2014.02.03. 16:50

Aki egyidős a várossal

Minden ünnep megálljt parancsol az időben: a celli KMKK-ban hosszú volt az a pillanat, amikor a város 35. születésnapját ünnepelték.

Ölbei Lívia

A köszöntők, a díjak átadása, a  gazdag  kulturális program után a születésnapi este fontos gesztussal ért véget: Fehér László ajándékcsomaggal köszöntötte (akkor már egyedül az a megrakott kosár árválkodott a színpad ünnepi asztalán) Celldömölk város legelső polgárát, az 1979. január 10-én született – vagyis a várossal egyidős, harmincöt éves – Tóth Attilát.

Az ünnepek ciklusokban érkeznek. Ha visszalapozzuk az elmúlt évek krónikáját, azt látjuk, hogy 2009 januárjában, Celldömölk harmincadik születésnapján – amikor szintén megtelt ünneplőkkel a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár díszterme, és Pécsi Ildikó mondott verset – az ünnepség ugyancsak azzal ért véget, hogy Fehér László polgármester köszöntötte a város első szülöttét, Tóth Attilát.

Azóta eltelt öt év. Sok minden megváltozott – és sok minden nem változott. Celldömölk és Tóth Attila például együtt halad a kiteljesedés, a „legszebb férfikor” felé. Tényleg, egy város milyen nemű?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!