Celldömölk

2015.06.23. 16:00

Akik sportot űznek a tanulásból is

Celldömölk - A város négy oktatási intézményéből összesen 272 kiváló diákot és 70 felkészítő pedagógust köszöntöttek a város vezetői.

Ölbei Lívia

A város számára rendkívül fontos, hogy az itt működő oktatási intézmények minőségi munkát végezzenek, mondta az ünnepségen Fehér László polgármester, megköszönve a kiemelkedően teljesítő diákok és felkészítő tanáraik áldozatos munkáját. A polgármester hangsúlyozta: celli lokálpatriótaként is bízik a négy oktatási intézmény hosszú távú megmaradásában, hiszen a megfelelő alap- és középfokú iskolák – például a gimnázium – működése a városi lét alapfeltétele: hozzátartozik a város szellemiségéhez.

A Celldömölki Városi Általános Iskola, a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola, a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola, valamint az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Iskola összesen 272 diákkal és 70 felkészítő tanárral volt hivatalos az ünnepségre. A hagyományokhoz híven iskolai ajánlások révén dőlt el, hogy az idei tanév végén kik részesülhetnek a Celldömölk Kiváló Tanulója, Celldömölk Kiváló Sportolója, Celldömölk Kiváló Tanulói Csapata, illetve Celldömölk Kiváló Sportolói Csapata elismerésben.

A kiemelkedő tanulmányi és sport-eredményeikért kitüntetett diákok fürdő- és mozibelépőt kaptak az oklevél – és a serlegek – mellé az önkormányzattól, a felkészítő tanárok a nemrég megjelent Kemenesaljai Életrajzi Lexikon egy-egy példányát vehették át Fehér Lászlótól, Söptei Józsefné alpolgármestertől és Farkas Gábor jegyzőtől.

A „Jó tanuló, jó sportoló”-elismerések átadása az egész napos ünneplés része volt. Az esti Szandi-koncert szintén az ajándékok sorát gyarapította: aki egész évben jól tanul, kiemelkedően szerepel sportversenyeken, igazán megérdemel egy laza estét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!