Celldömölk

2016.05.19. 08:22

Alsósági Tavaszi Napok: fúvósok és fakanalak, a zenés ébresztőtől az utcabálig

Celldömölk/Alsóság - Lesz utcabál és labdarúgó torna, főzőverseny és "tánc-lánc", koncert és musical. Pénteken 18 órakor térzenével startol el az Alsósági Tavaszi Napok programja.

Ölbei Lívia

Alsóság nem egyszerűen Celldömölk városrésze, Alsóságnak például részönkormányzata is van. Központja pedig egyre inkább városiasodik: nemrég Kresznerics-szobrot avattak itt, a hétvégi Tavaszi Napokon pedig átadják a Hősök parkját. Pénteken a térzene után az alsósági óvodások és általános iskolások adnak műsort a sportcsarnok előtti téren.

Fotó: Gyuricza Imre

Mert a városi iskola tagiskolájaként még működik a nagy múltú alsósági általános iskola, reméljük, sokáig. A téren utcabállal ér véget a péntek, Radányi Károly (a celli zeneiskola tanára) muzsikál. Szombaton reggel 7-kor zenére ébredhetnek a ságiak: az Ádám Jenő Zeneiskola és AMI fúvószenekara áll hadrendbe az alkalomra.

Délután a fakanalak lépnek működésbe az Alsósági Fakanál-főzőversenyen. 16 órától: "Tánc-lánc" a színpadon, néptáncosok (Kemenesalja csoport), mazsorettek (a KMKK csoportja) és az Energy Dabaston SE tagjainak részvételével. Föllép Szabó Balázs és Alber Kornél (Soltis Lajos Színház), a Pápai Musical Stúdió (Hárman párban), bemutatkozik a Rose Dance Tánccsoport, 18 órakor kiderül, ki nyerte meg a főzőversenyt.

Aztán ifj. Kuckár József zenés műsorával szórakoztat, 19 órakor Postás Józsi veszi birtokba a színpadot, előkészítve a terepet a Potyautasok zenekarnak. A szombat esti utcabálban Dalos Feri szolgáltatja a zenét. Május 22-én (vasárnap) női és férfi labdarúgó tornával indul a nap, 10 órakor az alsósági evangélikus templomnál átadják a Hősök Parkját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!