Celldömölk

2014.03.04. 16:40

Az ünneplés jegyében

Celldömölk - A 2014-es év a dupla jubileum jegyében telik: a várossá válás 35., a település-egyesítés 110. évfordulóját ünnepli Celldömölk.

Ölbei Lívia

Ezzel indította hagyományos nyilvános évértékelőjét is a polgármester a hétvégén a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. Beszédében aztán Fehér László azokra a fejlesztésekre, beruházásokra fókuszált, amelyek révén az elmúlt mintegy másfél évtizedben jelentős fejlődésen ment át a város. Amint a polgármester megjegyezte: első polgármesteri ciklusa az EU-pályázatokra való készülődéssel telt, a második ciklusban már már több sikeres pályázatot nyújtott be a város. Fehér László hozzátette: az első két ciklusban (2002-től) szocialista kormánnyal, a harmadikban jobboldali kormánnyal működött-működik együtt a celli önkormányzat élén; mindhárom ciklusban sikerült pályázati eredményeket elérni.

A KMKK színháztermében megrendezett évértékelőt kulturális program kísérte: a helybeli művészeti csoportok, formációk – táncosok, muzsikusok, köztük az Ádám Jenő Zeneiskola tanárai – léptek föl. A városban több mint tíz éve letelepedett, most éppen „lakóhelyét", a Koptik Odó utcai kamaraszínházat csinosító Soltis Lajos Színház például ezúttal A lóvátett menyasszony című vérbő vásári komédiával hódította meg – különben is hűséges, kitartó – celldömölki közönségét. Az előadást a társulat vezetője, Nagy Gábor vitte színre a színház fiataljaival. A vásári komédia olyan műfaj (technika, színházi nyelv, életérzés és látásmód), amelyet mindenkinek meg kell kóstolnia, ha színjátszásra adja a fejét. És a közönségnek is jót tesz a felszabadult nevetés – meg a tanulság, amely vásári komédiában kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!