Celldömölk

2014.07.14. 16:50

Celldömölk falunapja

Celldömölk, Izsákfa - Az idén ünnepli 35. születésnapját a város, amely eredendően is több település összenövéséből jött létre. Izsákfa és Alsóság 1979 januárjában kapott városrészi státust, de a falunapokat máig megtartja az önkormányzat.

Ölbei Lívia

A falunap évről évre összehozza a közösséget. Így volt ez legutóbb is, amikor a hagyományok szerint labdarúgó-mérkőzéssel kezdődött meg a sokféleség jegyében szerveződött program. A kulturális kínálatot ezúttal is a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár állította össze, ügyelve arra, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt találjanak kedvükre való elfoglaltságot.

Szombaton kora délután Geiger Nikoletta lépett színpadra, mesemusicalek slágereiből állított össze egy csokorra valót a kisebbeknek. Aztán a Kemenesalja Néptánccsoport (egy a KMKK művészeti formációi közül) következett. Nem maradt el az önkormányzati köszöntő sem: Fehér László, Celldömölk polgármestere Erdélyi Antal önkormányzati képviselő, az alsósági-izsákfai részönkormányzat vezetője társaságában üdvözölte a helybelieket. Az Ultraviolák Bábcsoport – Nagy Márta vezetésével – felnőtt bábosokkal felnőtteknek szóló előadást hozott, aztán ismét Geiger Nikoletta lépett színre, ezúttal felnőtteknek szóló musical-összeállítással. Kapui Gyula nosztalgiazenével fokozta a hangulatot, a falunapi bál előtt a Flame együttessel melegített be a közönség. A bálban Radányi Károly zeneiskolai tanár muzsikált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!