Celldömölk

2014.06.23. 16:55

Hetvenöt éve kapta diplomáját Németh Lajos

Celldömölk - Hetvenöt éve kapott diplomát Németh Lajos. Ebből az alkalomból köszöntötte otthonában a 96 éves pedagógust Ágh Péter, Celldömölk országgyűlési képviselője és Rozmán László, a tankerület igazgatója

Cseh Gábor

- Összeszámoltam, tizennégy pedagógus van a családunkban - kezdi történetét Lajos bácsi, aki diákkorában színötös volt. Idén hetvenöt éve, hogy diplomázott, ez alkalomból jár neki a gránit diploma.

- Az iskolát követően hadgyakorlatra vittek, mely mindössze két hét volt, aztán mentünk a frontra, a Don-kanyarhoz. Haza már gyalog jöttünk... - elevenítette fel a régmúltat az idős pedagógus.

Kezei közül rengeteg gyermek került ki, akik az életben is megállták a helyüket.

- Az utolsó osztályom rendszeresen jár találkozókra, ma már ők is nagypapák - tárja szét a kezét. Hozzáteszi, hogy a jó pedagógusnak az a feladata, hogy megszerettesse a diákokkal a tudást, és igazi embereket neveljen belőlük.

- A mai napig megállítanak az utcán, érdeklődnek, hogy van Lajos bácsi, felidézik édesapám egy-egy jellegzetes mondását - meséli Lajos bácsi lánya, aki együtt él édesapjával. Kilencvenötödik születésnapjára egy saját készítésű könyvvel lepte meg, újságcikkek, fotók, visszaemlékezések színesítetik a kiadványt.

- Tavaly még gondoztam a kertet, ma már inkább pihenek, rádiót hallgatok, olvasok és televíziót nézek - mesélt hétköznapjairól Lajos bácsi.

- Lajos bácsi egy élő legenda, olyan pedagógus, aki a tudás átadásán túl a szívekre is hat - méltatta Ágh Péter képviselő a gránitdiplomás pedagógus életpályáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!