Celldömölk

2015.11.02. 11:45

Ezek a diákok tudnak Celldömölkön angolul és németül is verset mondani

A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium nyelvtanárainak munkaközössége hatodik alkalommal rendezte meg idegen nyelvi szavaló versenyét.

Civil Tudósítónktól

A versenynek a gimnázium felújítási munkálatai miatt a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár adott helyet, és a segítőkészséget ezúton is köszönjük. A vetélkedő a Grimm szavalóverseny címet viselte.

A nevezők nagy száma miatt a versenyt két kategóriában rendezték meg: külön versenyeztek az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói (összesen 44 fő) és a középiskolás korosztály képviselői (15 diák). A nevezőknek egy-egy őszről szóló verset kellett előadniuk angol vagy német nyelven.

A tanulók derekasan helytálltak, bátran és talpraesetten oldották meg a nem könnyű feladatot: szavaltak idegen nyelven jelentős létszámú közönség előtt, s a szép teljesítmények a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkáját igazolták. A zsűri tagjai (Zsámboki Zita, Szigeti Szende, Söptei Józsefné, Hubert Pajek, Fódi Vivien, Mészáros Annamária, Szomju Tamás) a szöveg ismeretét, a kiejtést és az előadásmódot pontozták.

A díjazottak:

7-8. osztály német nyelv:

Különdíj: Zámbó Jázmin Celldömölki Városi Általános Iskola

9-11. osztály német nyelv:

Különdíj: Kertész Adrienn SZMSZC Eötvös Loránd Szakképző iskolája

7-8. osztály angol nyelv:

Különdíj: Szemenyei Adél Beatrix Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

9-11. osztály angol nyelv:

Szerző és fotó: Dr. Lennerné Dr. Patkó Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!