Celldömölk

2015.01.04. 17:49

Felvidéki kalandozások, amikor a múlt és jelen találkozik

Celldömölk - A celldömölki általános iskola 7.c és 7.d osztálya nemrég megtapasztalhatta, hogy milyen járni-kelni, életreszóló élményeket gyűjteni.

Az első napon Komáromban megkoszorúzták Jókai Mór és Bartók Béla emlékművét. Szklabonyán megnézték azt a felújított házat, amelyben Mikszáth Kálmán a gyermekéveit töltötte. Az udvaron gólyalábaztak, ördöglakatok kinyitásával próbálkoztak. Kékkőn, a Balassa család barokk kastélyában gyerekjáték-kiállítást láttak. A második nap Rozsnyóba vezetett, de ellátogattak a gyerekek a gombaszögi barlangba is: megnézték a „spagettiként fejlődő" cseppköveket. Az estét Rimaszombaton töltötték. A harmadik nap első úticélja Zólyom volt, aztán Besztercebánya és Körmöcbánya következett. A negyedik napon, már hazafelé, útba ejtették Léva várának romjait. A történelmi múlt után a jelen következett: vendégségben jártak a párkányi Ady Endre Alapiskolában, ahol közel 700 magyar nemzetiségű diák tanul.

A celli hetedikesek életreszóló élményeket gyűjtöttek Szlovákiában. A képen balra: Danka Adél, a városi iskola igazgatója. Fotó: Celldömölki Városi Iskola

A tanári összefoglaló szerint: „A négy nap során az elméleti tudás mellett diákjaink a gyakorlati életben is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak. A Felvidéken együtt eltöltött idő mindannyiunk számára felejthetetlen élményeket hozott."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!