Celldömölk

2014.02.12. 18:10

Források nyíltak meg Celldömölk előtt

Közös sikereink címmel tartott Celldömölkön tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, Vas megye országgyűlési képviselője.

Tóth Csongor

– A celldömölki járás területe kiváltképp győztese volt az elmúlt időszaknak – hangzott el. A képviselő számokat sorolt: az adósságkonszolidációnak köszönhetően Celldömölk 730 millió, Csönge 10 millió, Kemenesmagasi 5,2 millió, Kemenesmihályfa 11 millió, Kemenessömjén 42 millió, Kemenesszentmárton 2,7 millió, Mersevát 6,1 millió, Nagysimonyi 18,2 millió, Ostffyasszonyfa 8,2 millió, Szergény 8,3 millió, Tokorcs 20,6 millió forinttal gazdálkodhat több forrásból.

– Ezeket az összegeket immáron nem kell hiteltörlesztésekre fordítani, hanem megindulhat a fejlesztés, a forrásoknak köszönhetően például Nagysimonyiban a Balogh József Művelődési Ház felújításához szükség önrészt biztosította a Kormány intézkedése. Ágh Péter szólt arról is, hogy az ország vezetése kiemelten figyel a celldömölki emberekre, hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Tervnek, és Magyarország Kormányának köszönhetően komoly források érkeztek a térségbe.

– Tavaly 408 millió forint, idén 322 millió forint adósságot vesz át Celldömölktől a kormány, az összesen 730 millió forintos kedvezménynek köszönhetően megszűnik a város adóssága – húzta alá a képviselő, majd hozzátette: tavaly év végén további 50 millió forint támogatást is kaptak a feladatok működtetésére. 300 millió forintos állami forrásból újulhat meg a bencés kolostor, a Kemenesaljai Egyesített Kórházat pedig 80 millió forinttal támogatták, hogy ki tudja fizetni adósságait. Közel egymilliárd forintból épül meg a kétszintes járóbeteg ellátó központ – hangzott el. Tovább fejlődhet a közösségi közlekedés Celldömölkön és térségében, hiszen 200 millió forintból építenek és újítanak fel autóbusz-pályaudvarokat, utastájékoztatási rendszert alakítanak ki, és akadálymentesítik a kiszolgáló épületeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!