Celldömölk

2016.09.07. 08:15

Hárman vitték el, hárman hozták vissza – Farkas Gábor jegyző a celli időközi választás előkészületeiről

Celldömölk – Hárman igényeltek ajánlóíveket a szeptember 25-én esedékes celli időközi egyéni önkormányzati választáshoz, mondja Farkas Gábor jegyző.

Ölbei Lívia

Mindhárman időben le is adták az íveket a kellő számú ajánlással: ezek szerint a város 7. számú választókerületében három jelölt indul a haláleset révén megüresedett képviselői helyért.

Egy választópolgár a jelenlegi törvénykezés szerint több jelöltet is ajánlhat, egy-egy celldömölki jelöltnek 13 ajánlást kellett összegyűjtenie a nyilvántartásba vételhez. Ez az első lépés tehát mindhárom jelöltnek sikerült, a nyilvántartásba vétel megtörtént. Ezek szerint Zsolnai István függetlenként, Kovácsné Söptei Valéria a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelöltjeként, Somogyi Dezsőné ugyancsak függetlenként indul az egyéni képviselőségért. A helyi választási bizottságnak sorsolással kellett eldöntenie, hogy a három képviselőjelölt neve milyen sorrendben szerepeljen a szavazólapon. Szeptember 2-án a szavazólapminták ellenőrzése is megtörtént, vagyis nincs más hátra, mint kinyomtatni a szükséges mennyiséget. Szeptember 9-éig lehet a szavazatszámláló bizottságba tagokat delegálni, a tagok eskütétellel erősítik meg törvénybe foglalt teendőik ellátását.

Farkas Gábor jegyző Fotó: Gyuricza Imre

A celldömölki 7. számú választókerület két szavazókörében járulhatnak a urnához a szavazásra jogosult állampolgárok, összesen 1147-en. A 7. számú szavazókör szavazóhelyisége a városi iskola alsósági tagiskolájában, a 9. számú szavazókör szavazóhelyisége az izsákfai klubban (Izsákfa utca 37.) működik szeptember 25-én reggel 6-tól 19 óráig. Személyesen szavazni kizárólag személyi igazolvány – vagy más, a személyazonosságot hitelesítő irat – fölmutatásával lehetséges. Mozgóurna a szeptember 25-ét megelőző péntekig, illetve a szavazás napján 15 óráig a szavazatszámláló bizottságnál igényelhető.

Aki a három jelölt közül a két szavazókörben a legtöbb érvényes szavazatot kapja, az nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!