Celldömölk

2016.07.19. 08:22

Izsákfai falunap, imaházavatással

Celldömölk/Izsákfa – Imaházat is avattak az izsákfai falunapon, de volt légvár, focimeccs, sok zene és a pörkölt sem maradt el.

Gyuricza Imre

A falunap hivatalos megkezdése előtt az evangélikus egyházközség ünnepi istentisztelettel vette birtokba a városrész felújított imaházát. Az épületet együtt használják a katolikus hívekkel. Az eseményen részt vett Fehér László polgármester, dr. Koltai Jenő esperes plébános, a hívek zsúfolásig megtöltötték a kis imaházat. Közben lázasan folytak az előkészületek, hogy a falunap eseményei zökkenőmentesek legyenek. A legkisebbek azonnal birtokba vették a légvárat.

Fotó: Gyuricza Imre

Négy óra után pár perccel Gáborné Tengölics Erika népdalokkal, Nagy Viktor citerazenével, énekel szórakoztatták a közönséget. A falunap résztvevőit Fehér László polgármester, Horváth Miklósné részönkormányzati képviselő és Dr. Koltai Jenő esperes plébános köszöntötték. Fehér László a helyi focicsapat részére teljes garnitúra sportfelszerelést adott át. Így már semmi akadálya a további izsákfai focisikereknek. A helyi csapat Mersevát együttesével mérkőzött meg a megnyitót követően. Közben Kapui Gyula lépett színpadra és egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget. Az ECVE (Együtt Celldömölk Városért Egyesület) aktivistái elkészültek a három választékból álló estebéddel. Gulyás, pörkölt és lecsó alkották a kínálatot, amelyet nem lehetett visszautasítani. Az este folyamán a Potyautasok, a Vati Country Club, a Flame, és a kissé kétértelmű nevet viselő Popsikerek zenekar szórakoztatták a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!