Celldömölk

2014.06.23. 18:10

Kaláka a hegy alatt

Celldömölk - Építész egyetemi hallgatók kalákáznak egy héten át a Ság hegy lábánál, a Kemenes Vulkánparkban.

MTI

Saját tervezésű padokat, árnyékolókat, kerékpártárolót építenek a tavaly megnyílt Vulkánpark Látogatóközpont környékén annak az egyhetes építész alkotótábornak a résztvevői, amelyet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Építészmérnöki Kar Urbanisztikai Tanszéke szervezett; Földes László építész, a Vulkánpark Látogatóközpont tervezője közreműködésével. A hallgatók helyi iparosokkal dolgoznak együtt, tapasztalatokat szerezve arról, hogyan lehet a gyakorlatban megvalósítani mindazt, amit a rajzasztalon megálmodtak. A tapasztalatszerző kalákázás hagyományát még Kós Károly alapította meg, Vas megyében az utóbbi években Viszákon jelennek meg rendszeresen építész hallgatók. Most a celli Vulkánház is bekapcsolódott a hálózatba.

 

A Vulkánház kívül-belül különleges élményt nyújt  a vulkanikus tájhoz illő építészeti megoldásaiban is (Fotó: Kiss Teodóra/Archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!