Celldömölk

2014.07.15. 17:35

Katalóniai kapcsolat

Celldömölk - Az a célunk, hogy olyan befektetőket hozzunk Magyarországra, akik munkahelyeket teremtenek és őriznek meg mondta Erdős György, Magyarország barcelonai főkonzulátusának külgazdasági szakdiplomatája.

Tóth Csongor

A diplomata Bakó László helyi vállalkozó fehérneműgyárában járt Eva Santafé-vel, aki az egyik legnagyobb katalán textilipari vállalat termelési vezetője. A gyárat húsz ével ezelőtt alapították, elsősorban egy osztrák nagy márka beszállítói, de jelenleg Spanyolország felé terjeszkednek. Ebben volt segítségükre Erdős György, akinek három fő feladata van: az exportfejlesztés, a befektetés-ösztönzés, valamint a magyar befektetőket arra biztatni, hogy nyissanak Spanyolország felé.

– Az a feladatom, hogy segítsem azokat a gazdasági kapcsolatokat, melyek mindkét fél számára előnyösek lehetnek – mondta el Erdős György, aki összehozta a spanyol megrendelő céget, és a celldömölki fehérneműgyárat. A katalánok évente mintegy három millió fehérneműt állítanak elő, szükségük volt külföldi varrodára. Így került a látótérbe Bakó László üzeme.

– Azért esett rájuk a választás, mert itt láttuk a megbízhatóságot, a komolyságot és az elkötelezettséget – mondta Eva Santafé – hozzátéve, hogy tovább szeretnék mélyíteni gazdasági kapcsolataikat az üzemmel. Bakó László reményét fejezte ki, hogy a jövőben további lehetőségük lesz a gyárat fejleszteni, így újabb munkahelyeket tudnak biztosítani a környékbelieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!