Celldömölk

2013.08.06. 22:00

Kitörés, akadályok nélkül

A Kemenesaljai Egyesített Kórház intaházi pszichiátriai rehabilitációs osztálya is részesült abból az EU-pályázati pénzből, amely rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére szolgált.

Ölbei Lívia

A pályázaton tíz nyugat-dunántúli egészségügyi intézmény (konzorciumi formában) vett részt, a fejlesztésekre összesen mintegy két milliárd forintot nyertek. Ebből majdnem hatvankét millió forint jutott az intaházi intézet fejlesztésére, különböző fölújítási munkákra. A pénzből teljes egészében rendbehozták, megújították a főépületen a tetőt (tetőszerkezet, plusz cserepezés), valamint megvalósulhatott az épület teljeskörű akadálymentesítése: liftet építettek be, a lépcsőket és más szintkülönbségeket pedig rámpával hidalták át.

Szabó Ildikó tárlatvezetést is tart az augusztus 25-éig látogatható kiállításon (Fotó: Szendi Péter)



A mellékhelyiségeket, zuhanyzókat szintén úgy újították föl, hogy megoldották az akadálymentesítésüket is. Néhány ajtót szélesebbre cseréltek (hogy kerekesszékkel is be lehessen jutni), a főépület közelében akadálymentes parkolóhelyeket alakítottak ki. Van már audiovizuális akadálymentesítés is, ebbe a körbe tartoznak a tájékoztató táblák és az udvaron fölfestett színes vezetősávok.

Intaházán ezekben a hetekben látható a Kitörés című kiállítás, amely a lipótmezei gyűjtemény (MTA Pszichiátriai Művészeti Gyűjtemény) anyagából válogat; érdemes megnézni. A tárlat augusztus 25-éig tart nyitva a nagyközönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!