Celldömölk

2014.04.16. 18:24

Mégis a Vasivíz

Celldömölk - A celli képviselő-testület döntött: az ajánlatok közül a legkedvezőbbnek ígérkező Vasivíz Zrt.-ét fogadja el.

Ölbei Lívia

A celldömölki képviselő-testület jól megfontolta a döntést: márciusban – Fehér László polgármester javaslatára, a „kellő körültekintés érdekében" – azért nem mondták ki a végső szót, mert a Pápavíz Zrt. és a Vasivíz Zrt. mellé egy siófoki cég is bejelentkezett a víz- és csatornaszolgáltatási feladatok jövőbeni elvégzésére.

Amint az közismert, a helybeli Kemenesvíz Kft. az Energetikai és Közműfelügyeleti Hivatal döntése értelmében nem kapott működési engedélyt; ezen a területen szintén a feladatok központosítása zajlik. A celli önkormányzat korábban a szándéknyilatkozat szintjén eljutott a megállapodásig a Pápavízzel, de a részletes tárgyalások során kiderült, hogy a pápai cég a Kemenesvíz Kft. jelenlegi dolgozóinak csak a felét kívánja megtartani. A Vasivíz Zrt. azonban vállalta a teljes dolgozói létszám továbbfoglalkoztatását, valamint vállalta azt is, hogy az önálló üzemmérnökség területét kiszélesíti. A Vasivíz Zrt. a Kemenesvíz Kft. mintegy 88 millió forintját 13 millióért kívánja megvásárolni. Ezt ugyan a celli testület „rendkívül aggályosnak" tartja, összében-egészében mégis úgyis ítéli meg, hogy az ajánlatok közül a Vasivízé volt a legkedvezőbb. Így a polgármester fölhatalmazást kapott arra, hogy a megfelelő feltételek teljesülése mellett kössön bér-üzemeltetési szerződést a Vasivíz Zrt.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!