Celldömölk

2014.07.28. 18:30

Megkezdődhet a rendelőintézet építése

Celldömölk - Hivatalos szándéknyilatkozatban rögzítették a Kemenesaljai Egyesített Kórház, a West Hungaria Bau Kft., valamint a ZÁÉV Építő-ipari Zrt. vezetői, hogy a kölcsönösen megismert kivitelezési szerződést elfogadják és betartják, így hivatalosan is megindulhat az új rendelőintézet építése Celldömölkön.

Cseh Gábor

Az ünnepélyes szerződéskötésen részt vett Ágh Péter, országgyűlési képviselő, valamint Fehér László, Celldömölk polgármestere. Dr. Farkas Péter, a kórház igazgatója felelevenítette a kórház történetét, melyet 1893-ban Felsőbüki Nagy Sándor helyi nagybirtokos 30 ezer forintos adományából építettek. A kórház azóta több változáson ment át. 1965-ban egyesültek az intaházai Pszichiátriai Intézettel, míg 2006-ban az első struktúraváltást követően az aktív ágyak nyolcvanról, hatvanra csökkentek. 2012-ben újra nőtt az aktív ágyak száma, egy napos nőgyógyászati osztállyal, szülészettel, tizenöt ágyas addiktológiával, valamint sebészettel is bővültek.

- Az egészségügyi kormányzat támogatásának köszönhetően közel egymilliárd forintos beruházás keretében a kórház területén egy teljesen új rendelőintézetet építünk - mondta Farkas Péter, hozzátéve, hogy a műszerberendezést is teljesen modernizálják. - Hangsúlyozta, az a cél, hogy modern, 21. századi ellátási lehetőség nyíljon meg a celldömölki kórház előtt. Az építést bontás előzi meg, a régi diagnosztikai épület helyén épül meg az új rendelőintézet. Egyszerűbb bontani, mint felújítani mondják a kórház vezetői, hiszen a folyosók sötétek, szűkösek, A projekt forrásait az Európai Unió és a Magyar Állam közösen biztosítja. Az épületben három szint várja majd a betegeket, a földszinten kapnak helyet azon egységek, amelyek a részben nehezen mozgó pácienseket fogadják, valamint a huszonnégy órán át működő diagnosztikai egységek, radiológia, ultrahang, sebészeti vizsgáló is ide kerül majd. Az emeleten alakítják ki a többi szakrendelőt, valamint a személyzeti helyiségeket. Mészáros Szilvia, a kórház gazdasági igazgatója elmondta, a projekt két nagy részből áll, 635 millió forintot költenek a központi épületre, a bontási munkálatokra, parkosításra, a parkoló kialakításra, és 240 millió forintból vásárolnak új eszközöket. Az ünnepélyes szerződéskötésen kinyilvánították, hogy minden fél a tudásának lehető legmegfelelőbb módon végzi el a következő időszak feladatait. szerződéskötést követően Ágh Péter látogatást tett a Szülészeti Osztályon, ahol dr. Kovács Antal osztályvezető vezette körbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!