Celldömölk

2015.08.03. 13:32

Megújul a celli vasútállomás - elvégre a város címerében is ott van a szárnyaskerék

Celldömölk – A végéhez közeledik Cellben az a 200 milliós projekt, amely a közösségi közlekedés fejlesztését célozza. A beruházásnak részese a celli önkormányzat, a MÁV, a Volán, valamint a celli kistérségben Boba, Kemenesmihályfa, Nagysimonyi, Nemeskocs és Ostffyasszonyfa önkormányzata. A projekt celli állását fotókon mutatjuk be.

Ölbei Lívia

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a projekt keretében újította föl a celli önkormányzat a vasútállomásra vezető Kossuth utca járdáit (a Budai Nagy Antal utcától a vasútállomásig), parkolósávval, kerékpárutakkal. A Dózsa György és a Rákóczi utca találkozásánál lévő terület szintén új, részben aszfaltos, részben térburkolatos felületet kapott, itt parkolókat alakítottak ki.

A Vasi Volán az autóbuszállást újította fel a le- és felszállósávokat is beleértve.

A MÁV felújította és akadálymentesítette a celldömölki vasútállomás várócsarnokát, új vizesblokkot hozott-hoz létre – már ennek a munkának az eredményei is láthatók. A peronon és a várótérben elektronikus utastájékoztató táblákat helyeztek el. A Volán celldömölki forgalmi irodája beköltözik a vasútállomás területére, a volt étterem egy részét irodák, pihenők, szociális blokk és a MÁV-jegypénztárakkal egy térben megközelíthető autóbuszos jegypénztár foglalja el.

A vasútállomás Kossuth utcáról nyíló bejáratánál kerékpártárolókat alakítottak ki.

Celldömölk sokáig jelentős vasúti csomópontként működött, a város címerében ott van a szárnyaskerék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!