Celldömölk

2017.04.25. 17:25

Mesebeli találkozó

Celldömölk - A Soltis Színház harmadszor vállalta a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulójának megszervezését.

Ölbei Lívia

A felmenő rendszerű találkozó rendezője-gondozója évről évre a Magyar Drámapedagógiai Társaság, de mindig nagy felelősség hárul a különböző szinteken bekapcsolódó társszervezetekre. A Soltis Színháznál három éve a lehető legjobb kezekbe került a megyei forduló. A XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó vasi elődöntője ma 10 órakor kezdődik Celldömölkön, a Koptik Odó utcai színházban.

Valóságok találkozása a celli színháznál Fotó: Szendi Péter

Érkeznek csoportok Szombathelyről, Szelestéről, Csehimindszentről, Celldömölkről; a Soltis Színház gyerekstúdiója is előadással készül. Sőt: lesznek erdőszentgyörgyi vendégek is. Az eseményt támogatja az NKA, de más (intézményi és magánjellegű) felajánlások ugyancsak érkeznek. A Vas Népe hasábjain jelent meg a fölhívás, hogy a Soltis Színház a találkozó erdélyi gyerekvendégeinek családoknál keres szállást. A fölhívásra a Wagner Lovaspanzió tulajdonosa kapta föl a fejét: nagyvonalú gesztussal befogadja az egész (17 fős) csoportot, három napra, ellátással. És máris szebb, kerekebb a világ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!