Celldömölk

2014.02.10. 18:10

Aquila Párt: Nem a pénzért

Celldömölk - Mi nem a pénzért csináljuk – mondta hétfői sajtótájékoztatójukon Vargáné Pável Márta, az Aquila Párt elnöke a művelődési ház kávézójában.

Merklin Tímea

– Már 64 lista van. Mit csinálunk ennyi párt között? Mi nem egy vagyunk a 64-ből, hanem „egy” vagyunk. Istennek vagyunk fogadalmasok 15 éve. Ez a garancia arra, hogy nem hazudunk. 25 éve van együtt a csoportunk, szegényeket tanítunk, haldoklókat látunk a kórházban, a saját kezünkkel építettünk templomot Szolnok mellett, Tószegen – mondta az elnök-asszony.

Vargáné Pável Márta és Kaiser Andrea a sajtótájékoztatón (Fotó: Makrai Tamás)

– A honlapunkon 2012 óta ott van a programunk. Lelki okokból indultunk, nem a pénzért. El akarjuk mondani mindenkinek, hogy lehet másképp is élni. Ahol napi 12 órát kell dolgozni egy embernek, oda fel kell venni még egyet. A napi 8 óra munka elég, szabadidőt kell hagyni az embereknek, akkor tudnak gyerekeket nevelni. Három adósávot szeretnénk, havi 100–300 ezer forint közti jövedelem esetén 5 százalékot. Lemondtunk az egyéni jelölteknek járó egymillió forintról. Pártunk 5 millió forintot kapna, annak a feléről is lemondunk. De egyelőre a Magyar Államkincstár nem tud választ adni, miként lehet lemondani a pénzről. Nem azért csináltuk, hogy lássák: „nem a pénzre hajtunk”, hanem azért mert tényleg nincs rá szükség.

Kaiser Andrea, a Vas megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerület (Sárvár) képviselőjelöltje elmondta: – Szokatlan formájú párt vagyunk, mert Isten akaratából vagyunk, nem politikai okokból. Az emberek érdekeit képviseljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!