Celldömölk

2015.01.18. 08:57

Padam, padam, padam: színészek és színházbarátok bálja Celldömölkön

Celldömölk - Az idén újratöltötték a régi hagyományt: a 35 éves Soltis színház báljával indult szombaton a farsangi szezon Cellben, a Vasvirág Hotelben, ahol a város elöljárói, képviselői, támogatói mellett minden rendű és rangú színházbarátok megjelentek.

Gyuricza Imre

De hát színházbarát itt az önkormányzat is: Fehér László polgármester báli megnyitójában hangsúlyozta, a város büszke a társulatra, amely nem csak Celldömölk hírét viszi messze: aktívan részt vesz a helyi kulturális életben.

A színház vezetője, Nagy Gábor adatokkal (előadásszámokkal, fesztiválsikerekkel) összegezte a 2014-es évet, kiemelve a homlokozatfelújítást, amelynek révén olyan ékszerdobozzá vált a Koptik Odó utcai kamaraszínház, hogy az átadás óta még a forgalom is érzékelhetően megnőtt a környéken.

Fotó: Gyuricza Imre

De most hagyjuk az adatokat, a bál az bál, és ha színészbálról van szó, akkor nem maradhat el a műsor sem. A színészek pedig alaposan kitettek magukért. Amikor például Benkő Ágnes (színész, rendező, koreográfus, drámapedagógus) elénekelte Edit Piaf örökzöldjét, hogy "padam, padam, padam" - hát akkor megemelkedett a Vasvirág-nagyterem padlózata. Ziembicki Dóráról eddig is tudtuk, hogy jól énekel - jó, hogy hallhattuk megint. (Ráadásul a bál megszervezésében is oroszlánrészt vállalt, egy alternatív társulat élete már csak ilyen.) Sipos László megint megvillantotta fanyar humorát, és hogy utánpótlás-téren sincs gond, a stúdiós Tóth Ákos stílusos bűvész-attrakciója bizonyította fényesen. Ne felejtsük ki a celli zeneiskola tanárait, Bejcziné  Németh Tündét, Gregorich Zsófiát, akik már-már társulati tagként működnek együtt a Soltis színházzal. És ezzel a műsornak még nem is volt vége, de valamikor vacsorázni is kellett.

Benkő Ágnes és Ziembicki Dóra - a színészbál nyitószámával

Fotók: Gyuricza Imre

Az élő zenét a Csuta Maci Duó szolgáltatta, sőt: volt az estének a tombola mellett egy igazi, fantasztikus meglepetést szerző sztárvendége is: egyenesen Londonból érkezett, és tényleg nem tudta senki. Ő Marton Márió, aki az utóbbi években jelentősen hozzájárult a színház sikereihez (ő is végzett drámapedagógus lett időközben), de most épp Angliában konyhafőnökösködik. A bál kedvéért villámlátogatást tett Cellben. Ja, és az édesanyja-édesapja-testvére nélkül talán nem is működne a színház: Marton Miklós műszaki vezetőként vezényelte le a fölújítást, ami az idén a belső terekben folytatódik. Jó mulatást, jó építkezést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!