Celldömölk

2010.05.20. 11:11

Sebestyén Péter csellókoncertje Celldömölkön

Immár harmadik alkalommal adott helyet a celldömölki Ádám Jenő Zeneiskola Sebestyén Péter csellókoncertjének, május 16-án vasárnap.

Mesterházyné Koncz Bernadett

A zsúfolásig megtelt kamarateremben barátok, rokonok és műkedvelők foglaltak helyet. Megtisztelte a rendezvényt jelenlétével Bejczi Károly a zeneiskola igazgatója is, aki köszöntőjében elmondta, hogy mindig nagy öröm számára, ha egy régi növendék tér vissza a zeneiskola falai közé. A közönség soraiban foglalt helyet Orosz Sándor a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola igazgatója, aki Péter első cselló tanára volt.

Az ifjú művész diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg két évvel ezelőtt, jelenleg Írországban él és a limericki egyetem ösztöndíjas végzős hallgatója.

Mostani koncert egy felkészülési állomás volt a közelgő master képzés záróvizsgájára.

A vendégek először ízelítőt kaptak J.S. Bach G-Dúr cselló szólószvitjéből, majd L. van Beethoven A-Dúr csellószonátája hangzott el, zongorán közreműködött Sarkadi Katalin a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Rövid szünet után P.I. Tchaikovsky: Variációk egy Rokokó témára című műve hangzott el,  mely-mint megtudhattuk, Péter egyik kedvenc darabja.

A közönség nagy tapssal és gratulációval ünnepelte a sikeres produkciót.

Kérdésemre terveiről elmondta, hogy szeptembertől Írországban egy magán zeneiskolában fog tanítani csellót és kamarazenét. Folyamatosan fellép Spanyolországban, állandó tagja a Concerto Malaga vonós kamarazenekarnak, Európa számos országában adtak koncertet, nagy sikerrel.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Dublinban 2010 októberében Péter képviseli a limericki egyetemet egy vonós országos versenyen.

Hallgatván e gyönyörű koncertet Kodály Zoltán szavai jutnak eszembe: A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható.
 
Kívánunk munkájához sok sikert, kitartást és jó egészséget!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!