Celldömölk

2016.02.25. 15:30

Segítsünk együtt a celli kisfiúnak - Kevinnek vérre van szüksége

A celldömölki kisfiú egy héttel ezelőtt sikeres transzplantáción esett át, most vérre van szüksége. Vércsoporttól függetlenül segíthet.

Budai Dávid

Kevin, a celldömölki tízéves kisfiú leukémiás. Éppen egy héttel ezelőtt transzplantáción esett át, ami sikerült, de most sürgősen vérre, illetve a vérből kinyerhető trombocitára van szüksége. Kevinnek ritka, 0 Rh negatív a vércsoportja, de tulajdonképpen bármilyen vércsoport megfelelő, mivel be tudják váltani a vérellátóban. Ami fontos, hogy irányított legyen a véradás, vagyis a vért célzottan Kevinnek adjuk. Ehhez a kisfiú adataira lesz szükség, amelyeket édesanyja, Mékliné Erika – mindenkinek, aki segíteni szeretne - készséggel megad. Őt ezen a Facebook-profilon érhetik el.

Erika elmondta, Kevint egy éven keresztül a szombathelyi Markusovszky kórházban ápolták, most viszont már a budapesti Szent László Kórház Transzplantációs Gyermekosztályán gyógyul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!