Celldömölk

2014.07.29. 11:32

Tanácsadó a celldömölki önkormányzatnál

Celldömölk - A közszolgálati tisztségviselőkről szóló 2011-es törvény rendelkezik arról, hogy az önkormányzatok mely esetekben, milyen céllal létesíthetnek tanácsadói státust.

Ölbei Lívia

A képviselő-testületnek (a községi testületek kivételével) lehetőségük van főtanácsadói, illetve tanácsadói munkakör létrehozására, a kinevezés joga a polgármesteré. A celldömölki képviselő-testület mindezek értelmében, polgármesteri javaslatra hozta létre a napi 4 órás elfoglaltságot jelentő önkormányzati pénzügyi és műszaki tanácsadói munkakört. A feladat elvégzéséhez a testület külön forrást nem jelölt meg, az új munkakört a be nem töltött közterület-felügyelői státus terhére hozták létre. A polgármesteri indoklás úgy szól, hogy a városban megindult nagy számú fejlesztés okán szükség van arra, hogy az apparátus mellett további, sokrétű tapasztalatokkal bíró szakember segítse a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!