Celldömölk

2014.02.20. 17:55

Tűzifát osztott az önkormányzat

Celldömölk - A város önkormányzata saját erőből vállalta, hogy tűzifát oszt mindazoknak, akiknek szükségük van erre a segítségre. Több mint százan jelentkeztek, a hivatal egy kérést sem utasított vissza.

Ölbei Lívia

A kormányzati döntés értelmében azokon a településeken, ahol ötezernél kevesebben élnek, az önkormányzatoknak módjuk van tűzifával támogatni mindazokat, akiknek életmentő lehet az efféle segítség.

Celldömölk nem tartozik ezek közé a települések közé - mintegy 12 ezer lakost számláló kisváros -, de a képviselő-testület úgy döntött, hogy önerőből vállalja az akció költségeit. A város erdőkkel ugyan nem rendelkezik, de például különböző bontásokból származó faanyaggal igen. A városgondnokság korábban értékesítette az ilyen módon keletkezett és fölöslegessé vált famennyiséget, most viszont szétosztották: az önkormányzati hivatalban ügyintézők várták a jelentkezőket, akik érkezési sorrendben jutottak hozzá egy köbméter, illetve három mázsa fához (a fa minőségétől függően). Senkit nem utasítottak el.

Több mint száz családtól, háztartásból érkezett kérelem. Felvételünkön Fehér László, Celldömölk polgármestere éppen a Horváth Elek utcába, Mészáros Józsefnéhez a századik kérelmezőhöz kíséri el a kiutalt tűzifa-adagot. Mészáros Józsefné azt mondja, rendkívül jól jött a segítség, és reméli, hogy így most már kihúzzák az igazi jó idő beköszöntéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!