Rimóczi Péter és párja, Bödő Erika együtt működtetik a nádasdi családi gazdaságukat. Gyümölcsleveket, lekvárokat, szörpöket, aszalványokat készítenek. Mindezt saját maguk termelte gyümölcsből, az általuk kikísérletezett módszerekkel.
A kiskertekben lassan beérik a paprika, a paradicsom, így az augusztus óhatatlanul magával hozza a lecsószezont. Ennek az – ugyancsak jellegzetesen magyar – ételnek az az érdekessége, hogy nincs két ember, aki egyformán készíti, illetve fogyasztja.
Hogyan lehet könnyen megpucolni a főtt tojást, mi a titka annak, hogy ne száradjon ki a hús, ne fusson ki a tej, és hogyan tároljuk az ételeket? A szakértő válaszol.
A lekvárok főzésének, savanyúságok eltevésének ideje van, körülnéztünk a piacon, mennyibe kerülnek az alapanyagok, akad-e egy-egy különleges recept. Milyen házi készítésű finomságok vásárolhatók.