A pálinka több mint alkohol: főzésének hagyománya, fogyasztásának kultúrája van hazánkban. Miután az Európai Unió 2014-ben bérfőzési szeszadót vezetett be, sokan áttértek az otthoni párlatkészítésre. Azonban ismét megéri a hivatalos utat választani.
Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, megtartotta a „Csörgőalma gyümölcsnapok” elnevezésű programsorozatának következő rendezvényét. Ezúttal a gyümölcsfeldolgozás volt a szombat délutáni program témája. Az érdeklődőket Zala megyéből érkezett gyakorlati szak
A pálinka egy csepp titok, az ízek és aromák szimfóniája – olvassuk a csepregi pálinkafőzdében a szakanyagot, amit Tóth Miklós ad kézbe, majd kék köpenyt veszünk, és kezdődik a beavatás az illatos párlatok világába.
A csütörtöki végszavazást követően akár koccinthattak volna is a honatyák arra az új, módosított törvényre, amely legalizálta az otthoni pálinkafőzést, és a bérfőzetés feltételeit is kedvezően módosította.