Egy térkép és egy borospohár elegendő volt az ízletes hegybejáráshoz szombat délután Csepregen. A borosgazdák és a fúvósok is kitettek magukért a szőlőérlelő időben.
Rengetegen kihasználták talán az utolsó, ragyogó napsütéssel, kellemes hőmérséklettel, ragyogó őszi színekkel teli hétvégét és kilátogattak a Csömötei szőlőhegyre, ahol egyik kemencés házról a másikra járva nemcsak a szemet, a gyomrot is jóllakatták sós é
A lángos vagy langalló egykor a gyerekek kedvenc csemegéje volt: ezt a kenyértésztából leeső részt sütötték meg először, és még azon melegében fogyasztották fokhagymával, tejföllel.
Workshop és bringás szezonnyitó langallóval2019.03.22. 07:00
Négy workshopból álló sorozat utolsó állomása volt a tegnapi: a csillagászati tavasz kezdetén a Bükfürdő–Kőszeg összeköttetés rövid prezentációkkal és fogadással összekötött bejárása.
Akinek van szőlőhegyi kemencéje – mint például számos szőlősgazdának a csömötei hegyen –, a kora tavaszi kerti munkák mellé a finom ebédet is elkészítheti a keményfával jól felfűtött tűztérben.